Zupa z zielonego groszku z makaronem

Zupa z zielonego groszku z makaronem to aromatyczne i kremowe danie, które idealnie sprawdzi się jako sycący i pożywny obiad. Świeży zielony groszek nadaje zupie delikatnego słodkiego smaku, natomiast dodatek makaronu sprawia, że danie staje się bardziej sycące. To proste i szybkie danie, które doskonale sprawdzi się na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj żeberka wieprzowe w 2,5 litrach wody, gotując na małym ogniu przez 40 minut
  2. Wróć do garnka z mięsem i dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę
  3. Wyjmij ugotowane żeberka, odłóż je do ostygnięcia, a następnie oddziel mięso od kości i pokrój je.
  4. Dodaj do garnka z warzywami ryż i gotuj przez około 15 minut.
  5. Po upływie 15 minut dodaj pokrojone mięso, zielony groszek i stopiony ser
  6. Dopraw zupę solą oraz pieprzem do smaku.
  7. Na koniec dodaj smażone warzywa i posiekany koperek.
  8. Gotowe! Smacznego!
Zupa z zielonego groszku z makaronem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa z zielonego groszku z makaronem, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up