Zupa z pora z serkiem topionym i pulpecikami

Zupa z pora z serkiem topionym i pulpecikami to aromatyczne i sycące danie, które idealnie sprawdzi się jako rozgrzewająca kolacja w chłodne dni. Delikatny smak pora, kremowa konsystencja sera topionego oraz mięciutkie pulpeciki nadadzą zupie wyjątkowego charakteru. Proste składniki, szybkie przygotowanie i wyjątkowy smak sprawią, że ta zupa stanie się ulubionym daniem nie tylko dla miłośników kuchni domowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Marchewki, cebulę, pora i papryki należy umyć, obrać i pokroić.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać marchewkę i smażyć przez 2 minuty na umiarkowanym ogniu
  3. Do garnka wlać litr i pół wody, dodać pokrojone papryki, ziemniaki, pieprz i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
  4. Następnie dodać 500 ml wody, makaron i gotować przez kolejne 12 minut.
  5. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, dodać kwaśną śmietanę i delikatnie wymieszać.
  6. Wlać mieszaninę jajeczno-śmietanową do gotującej się zupy, delikatnie mieszając.
  7. Posypać zupę posiekaną pietruszką.
  8. Zupę z pora z serkiem topionym i pulpecikami podawać ciepłą
Zupa z pora z serkiem topionym i pulpecikami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa z pora z serkiem topionym i pulpecikami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up