Zupa z pora z serkiem topionym i pulpecikami
Zupa z pora z serkiem topionym i pulpecikami to aromatyczne i sycące danie, które idealnie sprawdzi się jako rozgrzewająca kolacja w chłodne dni. Delikatny smak pora, kremowa konsystencja sera topionego oraz mięciutkie pulpeciki nadadzą zupie wyjątkowego charakteru. Proste składniki, szybkie przygotowanie i wyjątkowy smak sprawią, że ta zupa stanie się ulubionym daniem nie tylko dla miłośników kuchni domowej.
Składniki
Przygotowanie
- Marchewki, cebulę, pora i papryki należy umyć, obrać i pokroić.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać marchewkę i smażyć przez 2 minuty na umiarkowanym ogniu
- Do garnka wlać litr i pół wody, dodać pokrojone papryki, ziemniaki, pieprz i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
- Następnie dodać 500 ml wody, makaron i gotować przez kolejne 12 minut.
- W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, dodać kwaśną śmietanę i delikatnie wymieszać.
- Wlać mieszaninę jajeczno-śmietanową do gotującej się zupy, delikatnie mieszając.
- Posypać zupę posiekaną pietruszką.
- Zupę z pora z serkiem topionym i pulpecikami podawać ciepłą
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa z pora z serkiem topionym i pulpecikami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również