Zupa pieczarkowa z makaronem wg przepisu Joli

Przepis na zupę pieczarkową z makaronem wg Joli to prosty i pyszny sposób na przygotowanie aromatycznej zupy. Składniki to m.in. pieczarki, cebula, bulion warzywny, śmietana, makaron oraz przyprawy. Zupa gotowana jest do momentu, aż makaron będzie miękki, a całość podawana jest posypana świeżą pietruszką. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić jedną średniej wielkości cebulę w kostkę.
  2. Rozgrzać małą ilość masła na patelni i podsmażyć cebulę aż się zeszkli.
  3. Zetrzeć jedną dużą marchewkę na grubych oczkach.
  4. Zetrzeć jedną pietruszkę.
  5. Pokroić pieczarki na pół plasterki.
  6. Dodać pokrojony por do cebuli i marchewki na patelni.
  7. Podsmażyć mieszankę warzyw, dodać ząbki czosnku, przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz, sól, gałka muszkatołowa) oraz wodę, rosół lub bulion.
  8. Pokroić ziemniaki w kostkę i dodać je do gotującej się mieszanki warzyw i pieczarek
  9. Na osobnej patelni podsmażyć pozostałe pieczarki na maśle, doprawić tymiankiem, pieprzem i solą.
  10. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać podsmażone pieczarki
  11. Zabielić zupę śmietanką.
  12. Gotować przez kilka minut.
  13. Podawać i delektować się aromatyczną zupą pieczarkową z makaronem
Zupa pieczarkowa z makaronem wg przepisu Joli

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa pieczarkowa z makaronem wg przepisu Joli, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up