Zupa pieczarkowa z makaronem wg przepisu Joli
Przepis na zupę pieczarkową z makaronem wg Joli to prosty i pyszny sposób na przygotowanie aromatycznej zupy. Składniki to m.in. pieczarki, cebula, bulion warzywny, śmietana, makaron oraz przyprawy. Zupa gotowana jest do momentu, aż makaron będzie miękki, a całość podawana jest posypana świeżą pietruszką. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić jedną średniej wielkości cebulę w kostkę.
- Rozgrzać małą ilość masła na patelni i podsmażyć cebulę aż się zeszkli.
- Zetrzeć jedną dużą marchewkę na grubych oczkach.
- Zetrzeć jedną pietruszkę.
- Pokroić pieczarki na pół plasterki.
- Dodać pokrojony por do cebuli i marchewki na patelni.
- Podsmażyć mieszankę warzyw, dodać ząbki czosnku, przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz, sól, gałka muszkatołowa) oraz wodę, rosół lub bulion.
- Pokroić ziemniaki w kostkę i dodać je do gotującej się mieszanki warzyw i pieczarek
- Na osobnej patelni podsmażyć pozostałe pieczarki na maśle, doprawić tymiankiem, pieprzem i solą.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać podsmażone pieczarki
- Zabielić zupę śmietanką.
- Gotować przez kilka minut.
- Podawać i delektować się aromatyczną zupą pieczarkową z makaronem
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa pieczarkowa z makaronem wg przepisu Joli, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również