Zupa krem ze szparagów zielonych

Zupa krem z szparagów zielonych to pyszne i kremowe danie, które doskonale sprawdzi się na obiad czy kolację. Delikatny smak szparagów doskonale komponuje się z wyrazistym aromatem śmietany i bulionu warzywnego. Dodatek skórki cytryny nadaje zupie świeżości i lekkości. Danie idealne dla miłośników warzyw i zdrowych, aromatycznych zup.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie szparagów: Odłamujemy twarde końcówki zielonych szparagów i kroimy je na cienkie plastry
  2. Przygotowanie garnka: Na masło wrzucamy drobno pokrojoną cebulkę i podsmażamy
  3. Dodanie warzyw: Do garnka dodajemy twarde końcówki szparagów i ziemniaki
  4. Gotowanie: Warzywa zalewamy bulionem (lub wodą z gotowania szparagów)
  5. Przygotowanie główek szparagów: W mniejszym garnku gotujemy wodę z solą, dodajemy główki szparagów i gotujemy przez kilka minut
  6. Miksowanie: Warzywa gotowane w garnku miksujemy na gładki krem
  7. Dopełnienie i serwowanie: Sprawdzamy i ewentualnie doprawiamy zupę
Zupa krem ze szparagów zielonych

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa krem ze szparagów zielonych, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up