Zupa krem z czerwonej kapusty

Zupa krem z czerwonej kapusty to smaczna i kolorowa potrawa, idealna na chłodne dni. Dzięki intensywnemu kolorowi kapusty zupa nie tylko świetnie smakuje, ale również będzie wyglądać apetycznie na talerzu. Przepis ten jest również bogaty w składniki odżywcze, co czyni go zdrowym wyborem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę na drobną kostkę.
  2. Rozgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek w garnku na średnim ogniu.
  3. Dodaj pokrojoną cebulę do garnka i podsmaż, aż się zarumieni.
  4. Dodaj czosnek, sól, paprykę, curry i imbir
  5. Dodaj 2 pomidory pokrojone w kostkę.
  6. Dodaj 400g suchej czerwonej soczewicy.
  7. Zalej wszystko 2 litrami wody.
  8. Gotuj przez około 15 minut.
  9. Zdejmij garnek z ognia.
  10. Dodaj 1 szklankę mleka kokosowego.
  11. Dodaj 1 łyżeczkę garam masala i wymieszaj.
  12. Dekoracja:
  13. Udekoruj zupę według własnych upodobań np
Zupa krem z czerwonej kapusty

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa krem z czerwonej kapusty, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up