Zupa krem z czerwonej kapusty
Zupa krem z czerwonej kapusty to smaczna i kolorowa potrawa, idealna na chłodne dni. Dzięki intensywnemu kolorowi kapusty zupa nie tylko świetnie smakuje, ale również będzie wyglądać apetycznie na talerzu. Przepis ten jest również bogaty w składniki odżywcze, co czyni go zdrowym wyborem.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój cebulę na drobną kostkę.
- Rozgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek w garnku na średnim ogniu.
- Dodaj pokrojoną cebulę do garnka i podsmaż, aż się zarumieni.
- Dodaj czosnek, sól, paprykę, curry i imbir
- Dodaj 2 pomidory pokrojone w kostkę.
- Dodaj 400g suchej czerwonej soczewicy.
- Zalej wszystko 2 litrami wody.
- Gotuj przez około 15 minut.
- Zdejmij garnek z ognia.
- Dodaj 1 szklankę mleka kokosowego.
- Dodaj 1 łyżeczkę garam masala i wymieszaj.
- Dekoracja:
- Udekoruj zupę według własnych upodobań np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa krem z czerwonej kapusty, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również