Ziemniaki faszerowane boczkiem i cebulą
Ziemniaki faszerowane boczkiem i cebulą to proste i smaczne danie, które świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Soczysta cebula oraz chrupiący boczek nadają ziemniakom wyjątkowego smaku, a przygotowanie potrawy jest bardzo łatwe i szybkie. Idealne rozwiązanie na obiad czy przyjęcie ze znajomymi.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj ziemniaki, aby usunąć z nich wszelkie zanieczyszczenia.
- Przekrój ziemniaki na pół i wydrąż środek, pozostawiając grubą warstwę miąższu.
- Posól i popieprz wnętrze ziemniaków.
- Na patelni podsmaż boczek pokrojony w drobną kostkę.
- Dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż zmięknie.
- Napełnij ziemniaki podsmażonym boczkiem i cebulą.
- Posyp ziemniaki startym serem, jeśli chcesz.
- Włóż ziemniaki do nagrzanego piekarnika i piecz, aż zmiękną.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ziemniaki faszerowane boczkiem i cebulą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również