Udon z kurczakiem i warzywami
Udon z kurczakiem i warzywami to aromatyczne danie kuchni azjatyckiej, które składa się z grubych, japońskich makaronów udon, soczystego kurczaka i kolorowych warzyw, smażonych na woka. Danie to jest proste w przygotowaniu, a jednocześnie bogate w smaki i aromaty. Idealne na szybki obiad lub kolację w dowolny dzień tygodnia.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj udon zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
- Pokrój pierś z kurczaka na kawałki.
- W rondlu rozgrzej olej, następnie dodaj kurczaka i podsmaż aż się zrumieni.
- Dodaj pokrojoną cebulę, paprykę i marchewkę, smaż przez kilka minut aż warzywa zmiękną.
- Dodaj pokrojoną cukinię i posiekaną natkę pietruszki, smaż przez kolejne kilka minut.
- Wlej sos sojowy, wodę i ewentualnie odrobinę octu ryżowego, wymieszaj wszystko razem.
- Dodaj ugotowane udon do warzyw i kurczaka, dokładnie wszystko wymieszaj.
- Podawaj ciepłe, posypane posiekanym koperkiem i sezamem jeśli chcesz.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Udon z kurczakiem i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również