Tynk z mleka skondensowanego do tortu

Tynk z mleka skondensowanego to łatwy sposób na przygotowanie gęstego i słodkiego kremu, który idealnie nadaje się do dekorowania tortów i ciast. Wystarczy wymieszać mleko skondensowane ze zmiksowanym masłem i wanilią, a następnie nałożyć go na upieczone i ostudzone ciasto. Efekt? Przepyszny i kremowy tynk, który zachwyci każdego łasucha.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszaj w misce 1 szklankę mleka skondensowanego, 2 łyżki masła i 2 łyżki kakao.
  2. Dodaj stopniowo 2 szklanki mąki.
  3. Wymieszaj wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
  4. Gotowy tynk do tortu z mleka skondensowanego jest gotowy do użycia.
Tynk z mleka skondensowanego do tortu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tynk z mleka skondensowanego do tortu, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up