Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem to lekki i orzeźwiający przepis na domowy smarowalny, idealny na chrupiące kanapki lub dodatek do sałatek. Połączenie świeżego twarożku z chrupiącymi rzodkiewkami i aromatycznym szczypiorkiem daje prosty, ale bardzo smaczny efekt. Doskonały wybór na letnie dni!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przekładać twaróg do miski.
  2. Rozgnieść twaróg widelcem.
  3. Dodać śmietanę do twarogu i dokładnie wymieszać.
  4. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  5. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
  6. Dodać starte rzodkiewki i posiekany szczypiorek do miski z twarogiem i śmietaną.
  7. Doprawić wszystko do smaku czarnym pieprzem i solą.
  8. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
  9. Podawać twarożek z pieczywem.
Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up