Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem
Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem to lekki i orzeźwiający przepis na domowy smarowalny, idealny na chrupiące kanapki lub dodatek do sałatek. Połączenie świeżego twarożku z chrupiącymi rzodkiewkami i aromatycznym szczypiorkiem daje prosty, ale bardzo smaczny efekt. Doskonały wybór na letnie dni!
Składniki
Przygotowanie
- Przekładać twaróg do miski.
- Rozgnieść twaróg widelcem.
- Dodać śmietanę do twarogu i dokładnie wymieszać.
- Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
- Dodać starte rzodkiewki i posiekany szczypiorek do miski z twarogiem i śmietaną.
- Doprawić wszystko do smaku czarnym pieprzem i solą.
- Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
- Podawać twarożek z pieczywem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również