Tuńczyk w sosie własnym - przepis

Tuńczyk w sosie własnym to proste i pyszne danie, które można przygotować w zaledwie kilka minut. Konserwowy tuńczyk jest podsmażany na patelni razem z odrobiną oliwy, czosnkiem i kawałkami pomidorów. Całość przyprawiana jest solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Ten szybki przepis na tuńczyka w sosie własnym doskonale sprawdzi się jako lekki obiad lub szybka przekąska.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę w kostkę.
  2. Rozgrzać patelnię, dodać trochę oleju i wrzucić pokrojoną cebulę.
  3. Dodać posiekany czosnek i smażyć aż cebula zacznie się rumienić.
  4. Dodać tuńczyka ze słoiczka (z olejem).
  5. Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu.
  6. Wlać śmietanę na patelnię z cebulą, dodać sól, płatki chili, pieprz czarny i stopniowo kontrolować gęstość sosu, dodając śmietanę stopniowo.
  7. Gdy makaron jest gotowy, dodać go do sosu.
  8. Posypać potrawę posiekaną natką pietruszki.
  9. Podawać i cieszyć się danym tuńczykiem w sosie własnym.
Tuńczyk w sosie własnym - przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tuńczyk w sosie własnym - przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up