Tuńczyk w sosie własnym - przepis
Tuńczyk w sosie własnym to proste i pyszne danie, które można przygotować w zaledwie kilka minut. Konserwowy tuńczyk jest podsmażany na patelni razem z odrobiną oliwy, czosnkiem i kawałkami pomidorów. Całość przyprawiana jest solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Ten szybki przepis na tuńczyka w sosie własnym doskonale sprawdzi się jako lekki obiad lub szybka przekąska.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić cebulę w kostkę.
- Rozgrzać patelnię, dodać trochę oleju i wrzucić pokrojoną cebulę.
- Dodać posiekany czosnek i smażyć aż cebula zacznie się rumienić.
- Dodać tuńczyka ze słoiczka (z olejem).
- Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu.
- Wlać śmietanę na patelnię z cebulą, dodać sól, płatki chili, pieprz czarny i stopniowo kontrolować gęstość sosu, dodając śmietanę stopniowo.
- Gdy makaron jest gotowy, dodać go do sosu.
- Posypać potrawę posiekaną natką pietruszki.
- Podawać i cieszyć się danym tuńczykiem w sosie własnym.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tuńczyk w sosie własnym - przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również