Tortellini ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Tortellini ze szpinakiem w sosie śmietanowym to sycące danie, które wprost rozpływa się w ustach. Delikatne pierożki nadziewane szpinakiem i serem podane są w kremowym sosie śmietanowym, który nadaje im wyjątkowego smaku i konsystencji. To proste, a zarazem eleganckie danie, które z pewnością zachwyci smakoszy kuchni włoskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło w garnku, dodać mrożony szpinak i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż woda odparuje.
  2. Dodać przeciśnięty czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej, pieprz i sól do szpinaku, wymieszać.
  3. Dodać do szpinaku serek topiony, mieszając aż się rozpuści
  4. Gotować makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Odcedzić makaron, podać go na talerzu i polać gorącym sosem ze szpinakiem.
  6. Na koniec, ewentualnie udekorować potrawę świeżymi ziołami lub startym parmezanem.
  7. Zapraszam do odwiedzenia kanału Smakowite Dania oraz strony smakowitedania.com po więcej przepisów.
Tortellini ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tortellini ze szpinakiem w sosie śmietanowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up