Tort z M&M'sami w środku

Tort z M&M'sami to słodki deser idealny na urodziny czy inne okazje. Przepis obejmuje warstwy mięciutkiego biszkoptu przełożone kremem mascarpone i kawałkami kolorowych M&M’sów. Całość można udekorować dodatkowymi czekoladowymi posypkami lub mini M&M'sami. To przepis, który z pewnością zadowoli wszystkich miłośników słodyczy i będzie doskonałą wizytówką każdego przyjęcia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj cztery okrągłe biszkopty o średnicy 8 cali.
  2. W każdym biszkopcie, z wyjątkiem górnego, wyciąć środek za pomocą dużego okrągłego wykrawacza.
  3. Następnie, stapeluj biszkopty, smarując je kremem masłowym.
  4. Przed umieszczeniem górnego biszkoptu, wypełnij wydrążoną przestrzeń czekoladowymi cukierkami.
  5. Dodaj wierzchnią warstwę biszkoptu i przykryj całość kremem.
  6. Udekoruj boki tortu tęczowymi posypkami, trzymając tort jedną ręką i posypując go posypkami drugą ręką.
  7. Pozostałe posypki możesz zwrócić do oryginalnego pojemnika.
  8. Jeśli chcesz, możesz użyć posypek do napisania wiadomości na torcie za pomocą zestawu foremek z literami.
  9. Delikatnie umieść foremki na wierzchu tortu.
  10. Za pomocą łyżki, powoli dodawaj posypki do środka foremek, aż obszar kremu masłowego będzie pokryty.
  11. Na koniec usuń foremkę i delikatnie posyp wierzch tortu dodatkowymi posypkami.
Tort z M&M'sami w środku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tort z M&M'sami w środku, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up