Tort z M&M'sami w środku
Tort z M&M'sami to słodki deser idealny na urodziny czy inne okazje. Przepis obejmuje warstwy mięciutkiego biszkoptu przełożone kremem mascarpone i kawałkami kolorowych M&M’sów. Całość można udekorować dodatkowymi czekoladowymi posypkami lub mini M&M'sami. To przepis, który z pewnością zadowoli wszystkich miłośników słodyczy i będzie doskonałą wizytówką każdego przyjęcia.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj cztery okrągłe biszkopty o średnicy 8 cali.
- W każdym biszkopcie, z wyjątkiem górnego, wyciąć środek za pomocą dużego okrągłego wykrawacza.
- Następnie, stapeluj biszkopty, smarując je kremem masłowym.
- Przed umieszczeniem górnego biszkoptu, wypełnij wydrążoną przestrzeń czekoladowymi cukierkami.
- Dodaj wierzchnią warstwę biszkoptu i przykryj całość kremem.
- Udekoruj boki tortu tęczowymi posypkami, trzymając tort jedną ręką i posypując go posypkami drugą ręką.
- Pozostałe posypki możesz zwrócić do oryginalnego pojemnika.
- Jeśli chcesz, możesz użyć posypek do napisania wiadomości na torcie za pomocą zestawu foremek z literami.
- Delikatnie umieść foremki na wierzchu tortu.
- Za pomocą łyżki, powoli dodawaj posypki do środka foremek, aż obszar kremu masłowego będzie pokryty.
- Na koniec usuń foremkę i delikatnie posyp wierzch tortu dodatkowymi posypkami.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tort z M&M'sami w środku, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również