Tort z cukierkami: słodka dekoracja na wierzchu

Tort z cukierkami to klasyczne i kreatywne danie, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Dekoracja z kolorowych cukierków na wierzchu tortu dodaje mu niepowtarzalnego uroku i sprawia, że staje się doskonałym elementem stołu na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Ich słodki smak doskonale komponuje się z delikatnym ciastem, tworząc niezapomniane połączenie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do wykonania tortu.
  2. Przygotuj tortownicę, wyłóż ją papierem do pieczenia lub natłuść i posyp mąką.
  3. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  4. Przygotuj lukier lub krem do dekoracji tortu.
  5. Wykonanie:
  6. Przygotuj biszkopt lub spód ciasteczkowy na tort.
  7. Przygotuj krem lub masę do przełożenia tortu.
  8. Posiekaj cukierki na mniejsze kawałki.
  9. Połóż pierwszą warstwę ciasta na spodzie tortownicy.
  10. Nałóż krem na pierwszą warstwę ciasta.
  11. Posyp kawałkami cukierków.
  12. Powtórz warstwy ciasta, kremu i cukierków aż do wyczerpania składników.
  13. Ostatnią warstwę ciasta przykryj pozostałym kremem.
  14. Udekoruj wierzch tortu cukierkami, poukładaj je według własnego pomysłu lub wzoru.
  15. Wstaw tort do piekarnika i piecz przez określony czas.
  16. Po upieczeniu, ostudź tort, a następnie wyjmij z formy i udekoruj lukrem lub dodatkowymi cukierkami.
  17. Tort z cukierkami na wierzchu jest gotowy do podania!
Tort z cukierkami: słodka dekoracja na wierzchu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tort z cukierkami: słodka dekoracja na wierzchu, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up