Tiramisu z malinami na biszkoptach

Tiramisu z malinami na biszkoptach to pyszny deser, który zachwyca nie tylko miłośników klasycznego tiramisu, ale także fanów owocowych dodatków. Warstwy kremowego sera mascarpone przełamane świeżymi malinami, ułożone na puszystych biszkoptach zyskują niezwykły smak i wygląd. To idealna propozycja na letni deser, który z pewnością zachwyci wszystkich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić kawę oraz syrop kawowy w wrzącej wodzie
  2. Ubijać śmietankę z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
  3. Dodać porcjami mascarpone, delikatnie mieszając.
  4. Zamoczyć biszkopty w przestudzonej kawie.
  5. Na dnie naczynia ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów.
  6. Na biszkoptach rozsmarować połowę masy mascarpone.
  7. Powtórzyć warstwę biszkoptów i masy mascarpone.
  8. Wstawić tiramisu do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  9. Przed podaniem posypać kakao w proszku.
  10. Smacznego!
Tiramisu z malinami na biszkoptach

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tiramisu z malinami na biszkoptach, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up