Tarta ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami
Tarta ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami to doskonałe połączenie delikatnego szpinaku, pikantnej fety i aromatycznych suszonych pomidorów w chrupiącej tarcie. Prosty w przygotowaniu przepis, idealny na letnie posiłki lub imprezy. Smakowita i kolorowa propozycja, która zaskoczy i zachwyci każdego amatora dobrego jedzenia.
Składniki
Przygotowanie
- W misie robota umieść 200 g mąki pszennej, dodaj 100 g zimnego masła pokrojonego w kostkę, 1 żółtko i 2 łyżki śmietany 18% lub 12%
- W międzyczasie przygotuj farsz
- Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je na płaską powierzchnię i wyłóż nim dno oraz boki formy o średnicy 22-23 cm
- Po podpieczeniu wyłóż przygotowany farsz na spód tarty
- Wstaw tartę do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 190°C przez około 20 minut, aż wierzch się zarumieni.
- Po upieczeniu wyjmij tartę ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami z piekarnika i pozostaw do lekkiego ostygnięcia przed podaniem
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również