Tarta z truskawkami i budyniem
Tarta z truskawkami i budyniem to idealne połączenie słodkiego kruchego ciasta z delikatnym budyniem i świeżymi truskawkami. Ta letnia tarta zachwyca nie tylko wyglądem, ale także pysznym i lekkim smakiem, który doskonale komponuje się z owocami sezonowymi. Idealna propozycja na letnie popołudnie lub spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki na tartę: ciasto francuskie, truskawki, budyń, cukier, mąka.
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury, zgodnie z instrukcją opakowania ciasta francuskiego.
- Przygotuj foremkę do pieczenia tart (np
- Upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozwól mu ostygnąć.
- Przygotowanie nadzienia:
- Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie pozostaw do wystudzenia.
- Umyj truskawki, usuń szypułki i pokrój je na plastry.
- Finalizacja tarty:
- Na ostygnięte ciasto francuskie nałóż warstwę budyniu.
- Następnie poukładaj pokrojone truskawki na budyniu.
- Posyp całość cukrem.
- Jeśli chcesz, możesz również posypać tartę mąką, aby nadać jej lekko chrupiącą konsystencję.
- Wstaw tartę z powrotem do piekarnika na kilka minut (zgodnie z instrukcją ciasta francuskiego), aby składniki się połączyły.
- Po upieczeniu wyjmij tartę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
- Twoja tarta z truskawkami i budyniem jest gotowa do podania
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta z truskawkami i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również