Tarta z borówkami i budyniem
Tarta z borówkami i budyniem to pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto, które zachwyci wszystkich miłośników słodkości. Delikatne kruche ciasto, gęsty budyń i soczyste borówki tworzą harmonijną kompozycję smakową. Doskonała propozycja na letnie popołudnie lub spotkanie ze znajomymi.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki: mąkę, cukier, sól, masło, jajka, borówki, cukier waniliowy, budyń waniliowy, mleko.
- Wymieszaj mąkę, cukier i sól, dodaj pokrojone na kawałki zimne masło i zagnieć ciasto.
- Rozwałkuj ciasto na placek i wyłóż nim formę do tarty, wyrównując brzegi.
- Wymieszaj budyń waniliowy z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na ciasto tartowe wsyp borówki, posyp cukrem waniliowym, a następnie zalej przygotowanym budyniem.
- Piecz tartę w nagrzanym piekarniku przez około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Po upieczeniu tarty z borówkami i budyniem, pozostaw do wystygnięcia przed podaniem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta z borówkami i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również