Szybkie ciasto z białym serem i budyniem

Szybkie ciasto z białym serem i budyniem to prosty i smaczny deser, który można przygotować w kilka chwil. Połączenie puszystego ciasta z kremowym nadzieniem budyniowym i białym serem sprawia, że ta słodka przekąska z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi. Idealne rozwiązanie na szybką i pyszną domową słodkość.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuść około dwadzieścia deko kostki białego sera.
  2. Dodaj jedno jajko, jedno żółtko i cukier (około jednej i pół łyżki stołowej).
  3. Dodaj jedną czubatą łyżeczkę budyniu i wymieszaj.
  4. W osobnej misce ubij cztery całe jajka z cukrem (około 150g) do podwojenia objętości.
  5. Dodaj 120 ml oleju rzepakowego, 120 ml kefiru i miksuj.
  6. Dodaj 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia do 300g mąki tortowej i wymieszaj.
  7. Połącz mokre i suche składniki, aż uzyskasz gęstą konsystencję.
  8. Wylej ciasto na blaszkę o wymiarach 24x24 cm.
  9. Przełóż ser do woreczka strunowego, odetnij róg i wykładaj na ciasto.
  10. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
  11. Sprawdź gotowość ciasta patyczkiem – powinien być suchy.
  12. Po wyjęciu z piekarnika, zostaw ciasto do ostudzenia.
  13. Przekrój ciasto i podawaj.
Szybkie ciasto z białym serem i budyniem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Szybkie ciasto z białym serem i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up