Szybkie ciasteczka z mąki kokosowej
Szybkie ciasteczka z mąki kokosowej to prosty przepis na pyszne i zdrowe słodkości. Wystarczy połączyć mąkę kokosową z jajkiem, masłem orzechowym oraz odrobiną miodu, a następnie formować małe kulki i piec krótko w piekarniku. Gotowe ciasteczka są chrupiące, lekko słodkie i idealne na szybką przekąskę.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszaj 80 g miękkiego masła, około 150 g zmielonych migdałów lub mąki kokosowej, dwa żółtka, 2 łyżki erytrolu, aromat waniliowy oraz trochę soli za pomocą widelca.
- Wyrabiaj składniki ręcznie, aż uzyskasz jednolite ciasto
- Formuj z ciasta małe kulki (12 sztuk).
- Spłaszczaj kulki za pomocą widelca, aby uzyskać kształt ciasteczek.
- Umieść przygotowane ciasteczka na blasze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 130 stopni Celsjusza na około 20 minut.
- Po lekkim przestudzeniu ciasteczka będą gotowe do spożycia.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Szybkie ciasteczka z mąki kokosowej, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również