Szakszuka z pomidorami z puszki - prosty i smaczny przepis

Szakszuka z pomidorami z puszki to smaczne danie, które można szybko przygotować. Jajka gotowane na pomidorach, cebuli i przyprawach tworzą aromatyczną i sycącą potrawę idealną na śniadanie, obiad lub kolację. Prosty przepis, który z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe!

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
  2. Pokrój dwie cebule w piórka.
  3. Posiekaj ostrą papryczkę.
  4. Na rozgrzaną patelnię dodaj odrobinę oleju i smaż cebulę, aż będzie miękka.
  5. Dodaj posiekaną ostrą papryczkę i odrobinę masła.
  6. Dodaj na patelnię pulpę pomidorową, kumin i ostrą papryczkę, dusząc wszystko na małym ogniu.
  7. Ukroj ładne, grube kromki chleba, polij je oliwą z suszonych pomidorów i włóż do piekarnika, aby było chrupiące z zewnątrz, a miękkie w środku.
  8. Dopraw danie kolendrą, sokiem i skórką z limonki oraz kuminem.
  9. Kiedy cebula i pomidory są gotowe, zrób miejsce na środku patelni i wbij jajka, przykryj patelnię i podgrzewaj na małym ogniu, aż jajka się zetną.
  10. Posyp danie startą młodą cebulką i szczypiorem.
  11. Podawaj szakszukę z chrupiącym chlebem.
  12. SMACZNE! ️
Szakszuka z pomidorami z puszki - prosty i smaczny przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Szakszuka z pomidorami z puszki - prosty i smaczny przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up