Surówka z kopru włoskiego z majonezem

Surówka z kopru włoskiego z majonezem to prosta i orzeźwiająca sałatka, idealna jako lekki dodatek do obiadu lub kolacji. Koperek włoski dodaje delikatnego smaku, a majonez nadaje kremowej konsystencji. Przygotowanie tego dania jest szybkie i łatwe, a efekt końcowy zachęca do sięgnięcia po kolejną porcję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Usuń górne części kopru włoskiego i odłóż frondy do miski.
  2. Przeciąć koperek na pół i usunąć trójkątny rdzeń.
  3. Pokroić koperek w cienkie plastry poprzecznie.
  4. Przygotować jabłka, pokroić je w cienkie słupki.
  5. Posiekać świeży estragon na grubo.
  6. W misce przygotować dressing, dodając majonez, ocet jabłkowy, cukier, sól i pieprz.
  7. Połączyć pokrojony koperek, jabłka i estragon z sosem majonezowym.
  8. Dodać frondy koperku dla dodatkowego smaku i dekoracji.
  9. Delikatnie wymieszać składniki.
  10. Przenieść sałatkę do ładnej miski i udekorować frondami koperku.
  11. Podawać i degustować sałatkę.
Surówka z kopru włoskiego z majonezem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Surówka z kopru włoskiego z majonezem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up