Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką to łatwy w przygotowaniu i kolorowy dodatek do dań głównych. Soczysta kapusta pekińska, słodka kukurydza i chrupiąca marchewka świetnie komponują się w tej sałatce, dodając jej świeżości i chrupkości. Przyprawiona delikatnym dressingiem, idealnie pasuje do grillowanych potraw lub sałatek z makaronem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić kapustę pekińską na drobne paski i przełożyć do dużej miski.
  2. Dodać kukurydzę do miski z kapustą.
  3. Pokroić pora na półplasterki.
  4. Zetrzeć marchewkę na tarce.
  5. Przełożyć kawałki pora na sito i zalać wrzątkiem
  6. Odcisnąć z nadmiaru wody i dodać do miski z kapustą i kukurydzą.
  7. Doprawić surówkę solą oraz pieprzem.
  8. Dodać majonez i śmietanę do miski z warzywami.
  9. Całość dokładnie wymieszać, aby składniki się połączyły.
  10. Udekorować surówkę posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
  11. Gotową surówkę podawać i smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up