Stek z tuńczyka z piekarnika

Stek z tuńczyka z piekarnika to prosty i szybki przepis na smaczną i zdrową potrawę. Tuńczyk jest delikatnie doprawiony i pieczony w piekarniku, dzięki czemu zachowuje soczystość i aromat ryby. Podawany z ulubionymi dodatkami, stek z tuńczyka z pewnością zadowoli gusta wszystkich miłośników ryb.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyciągnij mrożone steki z tuńczyka z opakowania.
  2. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni Fahrenheita.
  3. Przygotuj patelnię (można użyć żeliwną patelnię o średnicy 10 cali).
  4. Nałóż odrobinę soli morskiej i przyprawy (np
  5. Przygotuj szparagi, odcinając twarde końcówki
  6. Umieść steki z tuńczyka i szparagi w piekarniku, niepodgrzewanym (niewymagane jest wcześniejsze rozgrzewanie).
  7. Piecz steki i szparagi przez około 20 minut lub do osiągnięcia wewnętrznej temperatury tuńczyka 145 stopni Fahrenheita.
  8. Po upieczeniu, wyjmij steki i szparagi z piekarnika i pozostaw na chwilę do przestygnięcia.
  9. Podawaj steki z tuńczyka i szparagi, skropione ewentualnie sokiem z cytryny.
  10. Sprawdź, czy mięso tuńczyka jest dobrze upieczone i soczyste, a szparagi są miękkie, ale nie zbyt suche na zewnątrz.
  11. Możesz teraz skosztować przygotowanych dań i cieszyć się nimi.
Stek z tuńczyka z piekarnika

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Stek z tuńczyka z piekarnika, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up