Sos Tysiąca Wysp - Przepis Oryginalny

Sos Tysiąca Wysp, znany także jako sos tatarski, to popularny dodatek do potraw takich jak sałatki, ryby czy frytki. Jego oryginalna receptura zawiera majonez, ketchup, musztardę, ogórki konserwowe, cebulę i przyprawy, które połączone tworzą wyjątkowy smak, przypominający smak klasycznego sosu do sałatki. Prosty w przygotowaniu, idealny do wielu potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. W pobranej miseczce umieść łyżkę stołową słodkiego przecieru.
  2. Dodaj taką samą ilość ketchupu.
  3. Następnie dodaj odrobinę majonezu.
  4. Do sosu dodaj łyżeczkę octu jabłkowego.
  5. Drobno posiekaj białą cebulę i dodaj ją do sosu.
  6. Oprósz delikatnie czarnym pieprzem.
  7. Posól lekko do smaku.
  8. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
  9. Jeśli chcesz uzyskać ciemniejszy kolor sosu, dodaj więcej ketchupu.
  10. Przełóż sos do lodówki i pozostaw go tam na co najmniej kilka godzin, aby wszystkie smaki się połączyły.
  11. Opcjonalnie można dodać odrobinę czosnku w proszku, aby wzmocnić smak.
  12. Po schłodzeniu sos jest gotowy do użycia.
Sos Tysiąca Wysp - Przepis Oryginalny

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sos Tysiąca Wysp - Przepis Oryginalny, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up