Sos: Warzywa w nowym sosie na patelnię

Przepis na sos z warzywami na patelnię to proste danie, które można szybko przygotować. Warzywa są smażone na patelni, a następnie duszone w specjalnie przygotowanym sosie, dodającym im intensywny smak i aromat. Ten kreatywny sposób przygotowania warzyw sprawia, że danie jest pełne zdrowych składników i idealne zarówno jako dodatek do mięsa, jak i samodzielna potrawa.

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzej oliwę.
  2. Dodaj posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
  3. Podsmaż czosnek i cebulę aż będą miękkie i lekko zrumienione.
  4. Dodaj siekany seler naciowy oraz przyprawy: curry, słodką paprykę, estragon, sól i pieprz.
  5. Mieszaj wszystkie składniki razem.
  6. Dodaj gorącą wodę i dokładnie wymieszaj.
  7. Dodaj warzywa mrożone.
  8. Gotuj całość maksymalnie 20 minut.
  9. Na koniec dodaj pokrojoną w kostkę fetę i delikatnie wymieszaj.
  10. Posmakuj, dopraw ewentualnie solą i pieprzem.
  11. Podawaj i ciesz się smakiem sosu do warzyw na patelnię
Sos: Warzywa w nowym sosie na patelnię

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sos: Warzywa w nowym sosie na patelnię, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up