Sos: Warzywa w nowym sosie na patelnię
Przepis na sos z warzywami na patelnię to proste danie, które można szybko przygotować. Warzywa są smażone na patelni, a następnie duszone w specjalnie przygotowanym sosie, dodającym im intensywny smak i aromat. Ten kreatywny sposób przygotowania warzyw sprawia, że danie jest pełne zdrowych składników i idealne zarówno jako dodatek do mięsa, jak i samodzielna potrawa.
Składniki
Przygotowanie
- W rondlu rozgrzej oliwę.
- Dodaj posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
- Podsmaż czosnek i cebulę aż będą miękkie i lekko zrumienione.
- Dodaj siekany seler naciowy oraz przyprawy: curry, słodką paprykę, estragon, sól i pieprz.
- Mieszaj wszystkie składniki razem.
- Dodaj gorącą wodę i dokładnie wymieszaj.
- Dodaj warzywa mrożone.
- Gotuj całość maksymalnie 20 minut.
- Na koniec dodaj pokrojoną w kostkę fetę i delikatnie wymieszaj.
- Posmakuj, dopraw ewentualnie solą i pieprzem.
- Podawaj i ciesz się smakiem sosu do warzyw na patelnię
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sos: Warzywa w nowym sosie na patelnię, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również