Sos pomidorowy z koncentratu – prosty przepis na aromatyczny dodatek do spaghetti

Sos pomidorowy z koncentratu to prosty i szybki sposób na przygotowanie aromatycznego dodatku do spaghetti. Wystarczy kilka składników, takich jak pomidory, cebula, czosnek i przyprawy, aby stworzyć smaczną i gęstą mieszankę idealnie komponującą się z makaronem. Ten przepis sprawdzi się idealnie zarówno jako dodatek do potraw klasycznych, jak i wegańskich.

Składniki

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejności przygotuj wszystkie potrzebne składniki: koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, zioła i przyprawy (np
  2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
  3. Dodaj posiekaną cebulę i podsmaż ją, aż będzie miękka i lekko złocista.
  4. Następnie dodaj posiekany czosnek i smaż przez około minutę, aż uwalni swój aromat.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy do patelni i wymieszaj z cebulą i czosnkiem.
  6. Dodaj zioła i przyprawy według własnych preferencji, takie jak oregano, bazylia, sól i pieprz
  7. Dus sos na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, aby składniki się połączyły i sos zgęstniał.
  8. Spróbuj sos i ewentualnie dopraw go dodatkowo przyprawami do smaku.
  9. Twój sos do spaghetti z koncentratu jest gotowy do podania! Podawaj go do ugotowanego makaronu i posyp świeżymi ziołami lub serem
Sos pomidorowy z koncentratu – prosty przepis na aromatyczny dodatek do spaghetti

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sos pomidorowy z koncentratu – prosty przepis na aromatyczny dodatek do spaghetti, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up