Sok z pigwy bez gotowania: prosty przepis na pyszny i zdrowy napójśli przepisu

Sok z pigwy bez gotowania to prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego i zdrowego napoju. Pigwa jest bogata w witaminę C i błonnik, co sprawia, że sok z jej owoców jest doskonałym uzupełnieniem diety. Przygotowanie soku z pigwy bez gotowania polega na rozdrobnieniu owoców i odcedzeniu soku, co pozwala zachować wszystkie cenne składniki odżywcze. Można również dodać trochę miodu lub cynamonu, aby nadać napojowi dodatkowego aromatu. Oryginalny smak pigwy sprawia, że sok z jej owoców jest niepowtarzalny i idealny na letnie dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zmoczyć orzechy włoskie przez co najmniej 4 godziny.
  2. Zblendować zmoczone orzechy z wodą, a następnie odsączyć przez sitko, aby uzyskać mleko orzechowe.
  3. Zagotować buraki, ziemniaki i jajka w osobnych garnkach do momentu, aż staną się miękkie.
  4. Obrać i pokroić cebulę w cienkie półplasterki.
  5. Pokroić filet śledziowy w drobną kostkę.
  6. Przygotować dressing, mieszając olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz i sok cytrynowy.
  7. Wymieszać buraki, ziemniaki, jajka, cebulę i filet śledziowy w formie o średnicy 18 cm.
  8. Polać sałatkę przygotowanym dressingiem.
  9. Wstawić sałatkę do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.
  10. Podawać i delektować się smakiem!
Sok z pigwy bez gotowania: prosty przepis na pyszny i zdrowy napójśli przepisu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sok z pigwy bez gotowania: prosty przepis na pyszny i zdrowy napójśli przepisu, możesz odwiedzić kategorię Napoje.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up