Śliwki nadziewane boczkiem i serem feta

Śliwki nadziewane boczkiem i serem feta to apetyczna przekąska, która idealnie sprawdzi się na imprezach lub jako dodatek do dań głównych. Śliwki nadziewane słonym boczkiem oraz pikantnym serem feta tworzą harmonijną kombinację smaków, która zaskoczy i zachwyci każde podniebienie. Prostota przygotowania tego przepisu sprawia, że jest on doskonałym pomysłem na szybki i oryginalny poczęstunek dla gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj śliwki oraz plastry boczku.
  2. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
  3. Obsmaż plastry boczku na patelni aż będą chrupiące.
  4. Odstaw boczek na bok.
  5. Na tej samej patelni podsmaż śliwki aż będą miękkie.
  6. Następnie zetrzyj ser feta na śliwki i smaż jeszcze chwilę, aby się lekko roztopił.
  7. Zdejmij patelnię z ognia.
Śliwki nadziewane boczkiem i serem feta

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Śliwki nadziewane boczkiem i serem feta, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up