Sernik z mango i mascarpone

Sernik z mango i mascarpone to pyszne i orzeźwiające połączenie egzotycznej owocowości z kremowym serem. Delikatna konsystencja sernika świetnie komponuje się z intensywnym smakiem mango i delikatnością mascarpone. To doskonała propozycja dla miłośników deserów o owocowym akcencie.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać 150 g mleka skondensowanego, 200 ml kremu i 500 g mascarpone.
  2. Nałożyć cienką warstwę tego kremu na dno naczynia do serwowania.
  3. Położyć na kremie 6-8 gotowych gofrów.
  4. Zaparzyć gofry, czyli poczekać, aż wchłoną krem.
  5. Posypać 40 g posiekanych migdałów na wierzchu.
  6. Pozostałe gofry pokroić i wymieszać z pozostałymi migdałami.
  7. Udekorować wierzch ciasta pokrojonymi goframi i migdałami.
  8. Można dodatkowo udekorować ciasto kolorowymi goframi.
Sernik z mango i mascarpone

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z mango i mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up