Sernik z mango i mascarpone
Sernik z mango i mascarpone to pyszne i orzeźwiające połączenie egzotycznej owocowości z kremowym serem. Delikatna konsystencja sernika świetnie komponuje się z intensywnym smakiem mango i delikatnością mascarpone. To doskonała propozycja dla miłośników deserów o owocowym akcencie.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszać 150 g mleka skondensowanego, 200 ml kremu i 500 g mascarpone.
- Nałożyć cienką warstwę tego kremu na dno naczynia do serwowania.
- Położyć na kremie 6-8 gotowych gofrów.
- Zaparzyć gofry, czyli poczekać, aż wchłoną krem.
- Posypać 40 g posiekanych migdałów na wierzchu.
- Pozostałe gofry pokroić i wymieszać z pozostałymi migdałami.
- Udekorować wierzch ciasta pokrojonymi goframi i migdałami.
- Można dodatkowo udekorować ciasto kolorowymi goframi.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z mango i mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również