Sernik z kokosem Siostry Anastazji
Sernik z kokosem Siostry Anastazji to pyszne i puszyste ciasto przygotowane z sera, kokosa i mąki ziemniaczanej, z delikatnym aromatem wanilii. To doskonała propozycja dla miłośników serników o lekkiej konsystencji i oryginalnym smaku kokosa. Doskonale sprawdzi się na każdą okazję, dodając uroku i słodkiego smaku deserowej uczcie.
Składniki
Przygotowanie
- Podaję kroki do opracowania przepisu na sernik z kokosem siostry Anastazji na podstawie dostarczonej transkrypcji:
- Przygotuj spód sernika z herbatników, masła i miodu.
- Przygotuj masę serową z serka homogenizowanego, sera białego, cukru, żółtek, mąki i wiórków kokosowych.
- Dodaj do masy serowej ubitą pianę z białek.
- Wlej masę do formy na spód i wstaw do piekarnika nagrzanego do odpowiedniej temperatury.
- Piecz sernik przez określony czas, aż zrumieni się na wierzchu.
- Po upieczeniu sernika, wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w środku do ostygnięcia.
- Gdy sernik wystygnie, włóż go do lodówki na kilka godzin do schłodzenia i stężenia.
- Podawaj schłodzony sernik posypany wiórkami kokosowymi.
- Możesz udekorować sernik kokosowym lukrem lub polewą czekoladową.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z kokosem Siostry Anastazji, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również