Deser perfekcyjny: Sernik na zimno z mleka
Sernik na zimno z mleka to lekki i kremowy deser, który doskonale sprawdzi się na letnie popołudnie. Wykorzystując mleko jako główny składnik, uzyskujemy delikatną konsystencję sernika, który rozpływa się w ustach. Dodatek owoców lub galaretki nadaje mu świeżości i słodyczy, tworząc idealne połączenie smaków. To prosty w przygotowaniu i efektowny deser, który z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do zrobienia sernika na zimno z mleka.
- W misce rozpuść galaretkę w 250 ml wrzącej wody, odstaw do ostygnięcia.
- W osobnej misce zmiksuj ser biały z mlekiem skondensowanym.
- Dodaj rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
- W osobnym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywno.
- Delikatnie połącz ubitą śmietanę z masą serową.
- Przełóż masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstaw sernik do lodówki na kilka godzin, aż stężeje.
- Przed podaniem udekoruj sernik ulubionymi owocami lub polewą, np
- Sernik na zimno z mleka jest gotowy do podania i smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Deser perfekcyjny: Sernik na zimno z mleka, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również