Schab z jelenia na obiad
Schab z jelenia to pyszna i nietypowa propozycja na obiad. Dzięki wyjątkowo soczystemu mięsu jelenia oraz aromatycznym przyprawom, danie to zaskoczy niejednego smakosza. Spróbuj połączenia wytrawnej marynaty z delikatnym mięsem - gwarantuję, że zaskoczysz swoich gości!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój 2 cebule na drobną kostkę.
- Kawałek schabu pokrój na równe części i rozbij, przyprawiając solą i pieprzem.
- Rozgrzej dobrze patelnię i smaż mięso przez 4-5 minut z każdej strony.
- Dodaj posiekane cebule do mięsa.
- Wlej 200 ml wody do patelni, dopraw solą i pieprzem.
- Duś potrawę pod przykryciem przez 50 minut, regularnie sprawdzając i ewentualnie dolewając wodę.
- Gdy mięso będzie miękkie, dodaj mąkę wymieszaną z wodą, aby zagęścić sos.
- Jeśli sos będzie za gęsty, dodaj więcej wody.
- Na koniec dodaj jedną łyżkę śmietany.
- Posyp potrawę posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem.
- Podaj danie ciepłe
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Schab z jelenia na obiad, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również