Schab gotowany w majonezie - przepis

Schab gotowany w majonezie to prosty i aromatyczny przepis, który pozwala zachować mięso soczyste i delikatne. Mięso schabowe duszone jest w majonezie z dodatkiem przypraw takich jak czosnek, pieprz i przyprawa do mięs. Efektem jest miękkie i aromatyczne danie idealne na obiad lub kolację dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyść schab wieprzowy z błon i przygotuj mięso.
  2. Przygotuj marynatę: wymieszaj majonez, musztardę miodową, majeranek, przyprawę kebab gyro, cukier, sól, pieprz czarny, szklankę letniej wody, liść laurowy oraz czosnek.
  3. Włóż przygotowany schab do garnka i zalej go 1,5 litra wody.
  4. Gotuj mięso przez 10 minut od zagotowania wody na średnim ogniu.
  5. Odstaw schab do ostygnięcia na kolejny dzień.
  6. Następnego dnia gotuj mięso ponownie przez 10 minut.
  7. Po kolejnym gotowaniu odstaw schab na balkon, by przestygł.
  8. Pozostaw mięso na dwór na mały spacer po mieszkaniu.
  9. Po powrocie do mieszkania pozostaw schab dojrzewać do następnego dnia.
  10. Cieszyć się soczystym, pachnącym i pysznym mięsem schabowym.
Schab gotowany w majonezie - przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Schab gotowany w majonezie - przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up