Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym to pyszne i zdrowe danie, które doskonale sprawdza się jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Kombinacja świeżego tuńczyka, kiszonego ogórka, chrupiącej sałaty i aromatycznej zielonej cebulki tworzy wyjątkowo smakowitą kompozycję. Całość możemy polać delikatnym sosem jogurtowo-majonezowym i posypać świeżą natką pietruszki. Prosta w przygotowaniu, jednocześnie pełna smaku i witamin - idealna propozycja na letnie dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. W jednej miseczce przygotować sos, mieszając 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego, przeciśnięty ząbek czosnku, odrobinę soli i pieprzu.
  2. W drugiej miseczce wymieszać 150 g ugotowanego makaronu (np
  3. Dodać przygotowany sos do składników w miseczce i dokładnie wymieszać.
  4. Sałatkę z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym można podać.
Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up