Sałatka z rukolą i truskawkami

Sałatka z rukolą i truskawkami to pyszne i orzeźwiające danie, idealne na letnie dni. Połączenie ostrej rukoli z słodkimi truskawkami tworzy harmonijną kompozycję smakową. Skropiona sosem na bazie octu balsamicznego, oliwy z oliwek i miodu, ta sałatka sprawi, że z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kulinariów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagotować 1/2 szklanki octu balsamicznego w rondelku.
  2. Gotować ocet, mieszając co jakiś czas, aż zredukuje się do konsystencji syropu.
  3. Na talerzu ułożyć liście rukoli.
  4. Pokruszyć ser feta na liściach rukoli.
  5. Ułożyć pokrojone na pół truskawki na sałacie.
  6. Polać przestudzoną glazurą octową.
  7. Posypać sałatkę orzeszkami piniowymi.
  8. Serwuj i ciesz się sałatką z rukolą i truskawkami!
Sałatka z rukolą i truskawkami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z rukolą i truskawkami, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up