Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka to lekka i smaczna propozycja na obiad lub kolację. Wystarczy pokroić kapustę, ugotowanego kurczaka, pomidory oraz dodać ulubione dressingi. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie pełen smaku i witamin. Idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie szybkie i zdrowe dania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umieść kapustę pekińską w misce i dokładnie ją umyj.
  2. Pokrój kapustę pekińską na cienkie paski.
  3. Pokrój czerwoną paprykę w kostkę.
  4. Pokrój ogórka w plastry.
  5. Pokrój szynkę konserwową w drobną kostkę.
  6. Posiekaj drobno koperek.
  7. W dużym naczyniu wymieszaj kapustę pekińską, czerwoną paprykę, ogórka, szynkę konserwową, koperek i kukurydzę.
  8. W osobnej miseczce przygotuj sos, mieszając razem majonez, jogurt, musztardę, sól, pieprz i szczyptę cukru.
  9. Wymieszaj sos z warzywami i szynką, delikatnie mieszając, aż składniki będą równomiernie pokryte sosem.
  10. Sałatkę odstaw na kilka minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.
  11. Podawaj schłodzoną i ciesz się smakiem sałatki z kapusty pekińskiej i kurczaka! Smacznego!
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up