Sałatka z kapusty pekińskiej i fety

Sałatka z kapusty pekińskiej i fety to szybki i smaczny przepis na lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Składniki to: kapusta pekińska, ser feta, pomidory, ogórek, oliwki, oliwa, sok z cytryny oraz przyprawy. Sałatka ta zachwyca orzeźwiającym smakiem i lekkością. Idealna na letnie dni!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić 1/2 główki sałaty, 2 duże ogórki, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej cebuli, 1 awokado oraz 200 g pomidorków koktajlowych.
  2. Posiekać 80 g sera Feta i 50 g czarnych oliwek.
  3. W dużej misce wymieszać sałatę, ogórki, paprykę, cebulę, awokado, pomidorki koktajlowe, ser Feta oraz oliwki.
  4. W osobnej miseczce przygotować dressing z soku z połowy cytryny, 4 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/3 łyżeczki soli i 1 łyżeczki suszonego oregano.
  5. Polewamy przygotowanym dressingiem sałatkę z kapusty pekińskiej i fety.
  6. Wszystko delikatnie mieszamy.
  7. Sałatkę podajemy i dekorujemy dokładką sera Feta oraz listkami świeżej bazylii.
  8. Smacznego!
Sałatka z kapusty pekińskiej i fety

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z kapusty pekińskiej i fety, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up