Sałatka z kapusty pekińskiej i fety
Sałatka z kapusty pekińskiej i fety to szybki i smaczny przepis na lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Składniki to: kapusta pekińska, ser feta, pomidory, ogórek, oliwki, oliwa, sok z cytryny oraz przyprawy. Sałatka ta zachwyca orzeźwiającym smakiem i lekkością. Idealna na letnie dni!
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić 1/2 główki sałaty, 2 duże ogórki, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej cebuli, 1 awokado oraz 200 g pomidorków koktajlowych.
- Posiekać 80 g sera Feta i 50 g czarnych oliwek.
- W dużej misce wymieszać sałatę, ogórki, paprykę, cebulę, awokado, pomidorki koktajlowe, ser Feta oraz oliwki.
- W osobnej miseczce przygotować dressing z soku z połowy cytryny, 4 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/3 łyżeczki soli i 1 łyżeczki suszonego oregano.
- Polewamy przygotowanym dressingiem sałatkę z kapusty pekińskiej i fety.
- Wszystko delikatnie mieszamy.
- Sałatkę podajemy i dekorujemy dokładką sera Feta oraz listkami świeżej bazylii.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z kapusty pekińskiej i fety, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również