Sałatka z kalafiorem, jajkiem i sosem czosnkowym

Sałatka z kalafiorem, jajkiem i sosem czosnkowym to lekka i pożywna propozycja na szybki obiad lub kolację. Soczysty kalafior, ugotowane jajka i aromatyczny sos czosnkowy tworzą pyszną kombinację smaków. To idealna opcja dla osób szukających zdrowego i sycącego posiłku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj sos czosnkowy przez wymieszanie jogurtu naturalnego, majonezu, pieprzu i soli
  2. Wstaw sos do lodówki na czas przygotowania sałatki.
  3. Umyj, osusz i pokrój drobno szczypiorek.
  4. Przygotuj naczynie na sałatkę.
  5. W miseczce ułóż pierwszą warstwę sałaty, następnie kalafiora, jajek, pomidorów i rzodkiewek.
  6. Polej połową sosu i posyp szczypiorkiem.
  7. Ułóż drugą warstwę, powtórz kroki z warstwą składników.
  8. Pokrój dodatkowo rzodkiewkę i pomidorka jako dekorację na wierzchu sałatki.
  9. Polej resztą sosu.
  10. Posyp szczypiorkiem.
  11. Schłodź sałatkę w lodówce przed podaniem.
  12. Smacznego!
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i sosem czosnkowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z kalafiorem, jajkiem i sosem czosnkowym, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up