Sałatka z kalafiora i ogórka kiszonego
Sałatka z kalafiora i ogórka kiszonego to szybki i prosty przepis na lekki posiłek lub zdrową przekąskę. Kalafior i ogórek kiszony dodają świetnego smaku i chrupkości, a delikatny dressing z jogurtu i musztardy nadaje całości wyjątkowego aromatu. To idealna opcja na letnie dni, gdy potrzebujemy czegoś orzeźwiającego i pełnego witamin.
Składniki
Przygotowanie
- W rondlu zagotuj wodę
- Dodaj buraki (1-2 sztuki) i gotuj aż będą miękkie
- Dodaj ziemniaki (3-4 sztuki) i gotuj, aż również będą miękkie
- W osobnym garnku ugotuj jajka (2 sztuki).
- W misce przygotuj dressing: wymieszaj olej roślinny (200 ml), mleko (100 ml), musztardę (2 łyżeczki), szczyptę soli, pieprz, sok z cytryny.
- Dodaj do dressingu filet śledziowy (200 g) i cebulę (1 sztuka pokrojoną w drobne plastry).
- Wymieszaj wszystkie składniki sałatki: orzechy, buraki, ziemniaki, jajka i sos z filetem śledziowym i cebulą.
- Wstaw sałatkę do lodówki na 2 godziny, aby się schłodziła.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z kalafiora i ogórka kiszonego, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również