Sałatka z czerwoną fasolą, jajkiem i serem żółtym

Sałatka z czerwoną fasolą, jajkiem i serem żółtym to proste danie, które świetnie nadaje się na szybki i zdrowy obiad. Połączenie świeżej fasoli, ugotowanego jajka i pokrojonego sera żółtego tworzy lekkostrawną i sycącą potrawę. Sałatka ta doskonale sprawdzi się jako lekki posiłek na ciepłe dni, dodając odrobinę koloru i świeżości do menu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj czerwoną fasolę i odcedź ją z zalewy.
  2. Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój na drobną kostkę.
  3. Pokrój żółty ser na drobną kostkę.
  4. Usuń pestki z pomidora i pokrój go w drobną kostkę.
  5. Posiekaj cebulę i świeży koper.
  6. W misce wymieszaj czerwoną fasolę, jajka, ser, pomidory, cebulę i koper.
  7. Dopraw sałatkę solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
  8. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
  9. Sałatkę z czerwoną fasolą i jajkiem serem żółtym podawaj schłodzoną.
Sałatka z czerwoną fasolą, jajkiem i serem żółtym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z czerwoną fasolą, jajkiem i serem żółtym, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up