Sałatka z bobem, jajkiem i fetą

Sałatka z bobem, jajkiem i fetą to szybki i smaczny pomysł na lekki posiłek. Połączenie soczystych bobów z jajkiem na twardo i kawałkami sera feta tworzy wyjątkową kompozycję smaków. Sałatkę można doprawić dressingiem z oliwy, octu balsamicznego i przyprawami. Idealna propozycja na letnie dni!

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondlu gotujemy jajka na twardo.
  2. Po ugotowaniu jajek, studzimy je, obieramy i kroimy na ćwiartki.
  3. W osobnym garnku gotujemy bób do momentu, aż będzie miękki, ale nie rozgotowany.
  4. Po ugotowaniu odcedzamy bob, przekładamy go do miski i studzimy.
  5. Kroimy ser fetę na kostkę.
  6. Do miski z bobem dodajemy fetę, jajka i mieszamy delikatnie składniki.
  7. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem.
  8. Na koniec polewamy sałatkę sosem winegret lub innym ulubionym sosem.
Sałatka z bobem, jajkiem i fetą

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z bobem, jajkiem i fetą, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up