Sałatka z awokado, jajkiem i pomidorem
Sałatka z awokado, jajkiem i pomidorem to lekki i pożywny posiłek idealny na letnie dni. Awokado dodaje kremowej konsystencji, jajko twardo ugotowanej białkowej nuty, a pomidor świeżości i soczystości. Całość skąpana w delikatnym sosie przyprawionym ziołami zachwyci podniebienia i dostarczy cennych składników odżywczych. Idealna propozycja dla tych, którzy cenią zdrowe i smaczne potrawy.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj sos czosnkowy, mieszając oliwę z oliwek, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
- Pokrój czerwoną paprykę w małą kostkę.
- Posiekaj czerwoną cebulę.
- Przekrój pomidorki koktajlowe na pół.
- Pokrój ogórki małosolne w kostkę.
- Obranym awokado również pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Połącz w dużej misce rukolę, pokrojoną paprykę, cebulę, pomidorki, ogórki, awokado i fetę.
- Dodaj przygotowany wcześniej sos czosnkowy do sałatki i delikatnie wymieszaj.
- Wstaw sałatkę do lodówki na 15 minut, aby wszystkie smaki się przegryzły.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z awokado, jajkiem i pomidorem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również