Sałatka z awokado i ogórkiem

Sałatka z awokado i ogórkiem to łatwy w przygotowaniu i odżywczy posiłek. Awokado dodaje kremowej konsystencji, a ogórek świeżości. Wystarczy pokroić składniki, dodać ulubione zioła i doprawić oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Można również dodać odrobinę czosnku lub cebuli, aby wzmocnić smak. gotowe!

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój jeden ogórek sałatkowy na mniejsze kawałki.
  2. Drobno posiekaj jedną nie za dużą czerwoną cebulę.
  3. Posiekaj drobno mały pęczek natki pietruszki.
  4. Obrane awokado pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Dodaj pokrojone składniki (ogórek, cebulę, natkę pietruszki i awokado) do miski.
  6. Dodaj odsączony tuńczyk z puszki (około 120 gramów po odsączeniu) do pozostałych składników.
  7. Dodaj około jedną łyżkę soku z cytryny.
  8. Dopraw sałatkę solą i pieprzem według własnego smaku.
  9. Dodaj około trzech łyżek oliwy.
  10. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
  11. Sałatka z awokado i ogórkiem jest gotowa do podania
Sałatka z awokado i ogórkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z awokado i ogórkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up