Sałatka gyros z czerwoną kapustą: pyszne połączenie smaków!
Sałatka gyros z czerwoną kapustą to smakowite danie, które zachwyca mieszanką chrupiącej kapusty, soczystego mięsa gyros i aromatycznego dressing. Idealna propozycja na lekki i pożywny posiłek.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić czerwoną kapustę na drobne kawałki, posolić, wygnieść w dłoniach i odstawić do momentu, aż będzie miękka.
- Podsmażyć 2 filety z kurczaka w przyprawie do gyrosa, pokroić na kawałki.
- Przelany wrzątkiem kawałek pora pokroić i dodać do sałatki.
- Dodać do sałatki puszkę kukurydzy konserwowej, 1 czerwoną paprykę (pokrojoną), około 5 średnich ogórków konserwowych (pokrojonych).
- Przygotować sos: wymieszać 3 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, przeciśnięty ząbek czosnku.
- Doprawić sałatkę solą i pieprzem.
- Polać sałatkę przygotowanym sosem, dokładnie wymieszać.
- Udekorować sałatkę posiekanym szczypiorkiem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka gyros z czerwoną kapustą: pyszne połączenie smaków!, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również