Sałatka gyros z czerwoną kapustą: pyszne połączenie smaków!

Sałatka gyros z czerwoną kapustą to smakowite danie, które zachwyca mieszanką chrupiącej kapusty, soczystego mięsa gyros i aromatycznego dressing. Idealna propozycja na lekki i pożywny posiłek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić czerwoną kapustę na drobne kawałki, posolić, wygnieść w dłoniach i odstawić do momentu, aż będzie miękka.
  2. Podsmażyć 2 filety z kurczaka w przyprawie do gyrosa, pokroić na kawałki.
  3. Przelany wrzątkiem kawałek pora pokroić i dodać do sałatki.
  4. Dodać do sałatki puszkę kukurydzy konserwowej, 1 czerwoną paprykę (pokrojoną), około 5 średnich ogórków konserwowych (pokrojonych).
  5. Przygotować sos: wymieszać 3 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, przeciśnięty ząbek czosnku.
  6. Doprawić sałatkę solą i pieprzem.
  7. Polać sałatkę przygotowanym sosem, dokładnie wymieszać.
  8. Udekorować sałatkę posiekanym szczypiorkiem.
Sałatka gyros z czerwoną kapustą: pyszne połączenie smaków!

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka gyros z czerwoną kapustą: pyszne połączenie smaków!, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up