Ryba po grecku z ananasem: przepis na połączenie delikatnego smaku ryby z egzotycznym akcentem ananasa

Ryba po grecku z ananasem to połączenie delikatnego smaku ryby z egzotycznym akcentem ananasa. Ta prosta i oryginalna kombinacja smaków sprawia, że danie jest nie tylko pyszne, ale również lekko pikantne i aromatyczne. Doskonała propozycja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej oraz dla tych, którzy lubią eksperymentować z nietypowymi składnikami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: filet rybny (np
  2. Pokrój wszystkie warzywa w plasterki lub kostkę.
  3. Odstaw ananasa z resztą składników.
  4. W rondlu ugotuj ziemniaki.
  5. Na patelni podsmaż cebulę i marchewkę.
  6. Następnie dodaj pokrojone pomidory i oliwki.
  7. Pokrój rybę w porcje, oprósz przyprawami.
  8. Na blasze do pieczenia ułóż warzywa, na wierzchu połóż rybę.
  9. Na wierzchu rozłóż plasterki ananasa.
  10. Całość zapiekaj w piekarniku.
  11. Podawaj danie na gorąco, posypane świeżymi ziołami.
  12. Smacznego!
Ryba po grecku z ananasem: przepis na połączenie delikatnego smaku ryby z egzotycznym akcentem ananasa

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ryba po grecku z ananasem: przepis na połączenie delikatnego smaku ryby z egzotycznym akcentem ananasa, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up