Roladki z karkówki z pieczarkami

Roladki z karkówki z pieczarkami to aromatyczne danie, które zachwyci wszystkich miłośników mięsa. Soczysta karkówka, nadziewana pieczarkami i ziołami, zawinięta w cienkie plastry, tworzy wyjątkową kombinację smaków. Idealne danie na obiad lub romantyczną kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój karkówkę wieprzową na steki kotlety o grubości 1 cm.
  2. Rozbij mięso delikatnie tłuczkiem do mięsa dookoła kotletów.
  3. Przygotuj marynatę przez wymieszanie musztardy francuskiej, majeranku, papryki słodkiej, tymianku, pieprzu cayenne, soli, oliwy z oliwek, octu balsamicznego i czosnku.
  4. Nakładaj marynatę na jedną stronę kotletów z karkówki.
  5. Przygotuj składniki na nadzienie roladek: pokrój ogórki kiszone, cebulę i boczek wędzony.
  6. Zawijaj mięso wraz z nadzieniem (cebula, ogórek, boczek) w roladki i lekko zaciskaj.
  7. Umieść roladki w lodówce na 12 godzin.
  8. Po 12 godzinach, podsmaż ścinki z karkówki i boczku, dodaj cebulę.
  9. Na blasze układaj podsmażone mięso, cebulę, roladki, liście laurowe, sól, pieprz, olej rzepakowy.
  10. Przykryj roladki folią aluminiową i piecz przez 1,5 godziny w 165 stopniach z grzałkami góra-dół i termoobiegiem.
  11. Po upieczeniu, zdejmij folię i podpiecz roladki przez 15-20 minut w 250 stopniach.
  12. Gotowe roladki z karkówki podaj podane z kawałkami karkówki, boczku i cebulą.
  13. Roladki będą miękkie i soczyste, gotowe do spożycia
Roladki z karkówki z pieczarkami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki z karkówki z pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up