Roladki z cukinii z łososiem

Roladki z cukinii z łososiem to świetna propozycja na lekki i smaczny posiłek. Cienko pokrojona cukinia w otoczeniu delikatnego łososia tworzy pyszne i zdrowe danie, które idealnie sprawdzi się na letnie przyjęcia czy romantyczną kolację. Proste w przygotowaniu, roladki z cukinii z łososiem zachwycą nie tylko smakiem, ale także wyglądem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Natrzyj drobną tarką 1 cukinię.
  2. Wymieszaj 6 jajek, sól i czarny pieprz za pomocą blendera ręcznego.
  3. Pokrój drugą cukinię w cienkie krążki.
  4. Rozłóż cienkie krążki cukinii na całej powierzchni, posól.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.
  6. W misce wymieszaj 250g ricotty, 3 ząbki czosnku (drobno posiekane), posiekany koperek i sól.
  7. Odczekaj aż cukinia ostygnie, obróć ją.
  8. Posmaruj krążki cukinii przygotowanym nadzieniem.
  9. Włóż roladki z cukinii z łososiem do lodówki na 1 godzinę.
  10. Podawaj i ciesz się pysznymi roladkami! Dobrej apetytu!
Roladki z cukinii z łososiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki z cukinii z łososiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up