Roladki schabowe z pieczarkami w sosie śmietanowym

Roladki schabowe z pieczarkami w sosie śmietanowym to pyszne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad. Soczyste plastry schabu nadziewane są pieczarkami i ziołami, a całość podawana jest w aromatycznym sosie śmietanowym. To proste i smaczne danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom tradycyjnych polskich potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrojenie schabu na cienkie plastry.
  2. Posiekane pieczarki podsmażamy na patelni.
  3. Na każdym plastry schabu kładziemy nadzienie z pieczarek.
  4. Zwijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczkami.
  5. Smażymy roladki na patelni, a następnie wyjmujemy je.
  6. Do patelni, w której smażyły się roladki, dodajemy śmietanę i mieszamy.
  7. Przygotowane sosem polewamy roladki.
  8. Roladki podajemy posypane ziołami.
Roladki schabowe z pieczarkami w sosie śmietanowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe z pieczarkami w sosie śmietanowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up