Roladki schabowe z pieczarkami w sosie śmietanowym
Roladki schabowe z pieczarkami w sosie śmietanowym to pyszne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad. Soczyste plastry schabu nadziewane są pieczarkami i ziołami, a całość podawana jest w aromatycznym sosie śmietanowym. To proste i smaczne danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom tradycyjnych polskich potraw.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrojenie schabu na cienkie plastry.
- Posiekane pieczarki podsmażamy na patelni.
- Na każdym plastry schabu kładziemy nadzienie z pieczarek.
- Zwijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczkami.
- Smażymy roladki na patelni, a następnie wyjmujemy je.
- Do patelni, w której smażyły się roladki, dodajemy śmietanę i mieszamy.
- Przygotowane sosem polewamy roladki.
- Roladki podajemy posypane ziołami.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe z pieczarkami w sosie śmietanowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również