Roladki schabowe z mięsem mielonym
Roladki schabowe z mięsem mielonym to pyszna i sycąca potrawa, która świetnie sprawdzi się na obiadowy stół. Schabowa jest delikatnie rozgnieciona, posolona i przyprawiona. Następnie smarujemy ją warstwą mięsa mielonego, posypujemy ziołami i zwijamy w rulon. Roladki smażymy na patelni, aż będą chrupiące i zarumienione. Podajemy z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki czy surówka. Prosty w przygotowaniu, ten przepis z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy.
Składniki
Przygotowanie
- Obrób schab Przekrój 1kg schabu na 6 kotletów i cienko je rozbij.
- Przypraw mięso Posyp kotlety solą i pieprzem z obu stron.
- Przygotuj farsz W misce wymieszaj 400g mięsa mielonego z 1 przyprawą do gyrosa, 2 łyżkami drobno pokrojonego szczypiorku i 1 jajkiem.
- Przygotuj roladki Podziel farsz na 6 części i rozłóż na kotlety
- Zawiń składniki Zwijaj kotlety w roladki, zawijając farsz w schab.
- Opanieruj roladki Obtocz każdą roladkę w mące, następnie w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.
- Usmaż roladki Rozgrzej 1/2 szklanki oleju na patelni i usmaż roladki z każdej strony na złoty kolor.
- Piecz Przełóż usmażone roladki do naczynia żaroodpornego i piecz przez 50-60 minut w temperaturze 160 stopni.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe z mięsem mielonym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również