Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym to pyszne i aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad lub obiadokolację. Miękkie i soczyste plastry schabu nadziewane są aromatycznym farszem, a całość podawana jest w kremowym sosie serowym. To danie z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia i sprawi, że każdy posiłek stanie się wyjątkowy i smaczny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę.
  2. Dodaj pokrojone czosnek i podsmaż chwilę.
  3. Dodaj pokrojone pieczarki, smaż aż zmiękną.
  4. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, wymieszaj i studź.
  5. Rozbij schab na cienkie kotlety, posyp solą i pieprzem.
  6. Nałóż farsz z pieczarek na środek kotletów, zawijaj w ruloniki.
  7. Obsmaż kotlety obtoczone w mące na patelni.
  8. Przygotuj sos: podsmaż cebulę, dodaj czosnek, mąkę, smaż chwilę.
  9. Powoli wlewaj śmietankę i bulion, mieszaj do zgęstnienia.
  10. Dopraw sos pieprzem, ew
  11. Dodaj usmażone kotlety do sosu i podgrzewaj 10 minut.
  12. Podawaj kotlety polane sosem, posypane posiekaną natką pietruszki i plasterkami pieczarek.
Roladki schabowe w sosie serowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe w sosie serowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up