Roladki schabowe w sosie serowym
Roladki schabowe w sosie serowym to pyszne i aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad lub obiadokolację. Miękkie i soczyste plastry schabu nadziewane są aromatycznym farszem, a całość podawana jest w kremowym sosie serowym. To danie z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia i sprawi, że każdy posiłek stanie się wyjątkowy i smaczny.
Składniki
Przygotowanie
- Podgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę.
- Dodaj pokrojone czosnek i podsmaż chwilę.
- Dodaj pokrojone pieczarki, smaż aż zmiękną.
- Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, wymieszaj i studź.
- Rozbij schab na cienkie kotlety, posyp solą i pieprzem.
- Nałóż farsz z pieczarek na środek kotletów, zawijaj w ruloniki.
- Obsmaż kotlety obtoczone w mące na patelni.
- Przygotuj sos: podsmaż cebulę, dodaj czosnek, mąkę, smaż chwilę.
- Powoli wlewaj śmietankę i bulion, mieszaj do zgęstnienia.
- Dopraw sos pieprzem, ew
- Dodaj usmażone kotlety do sosu i podgrzewaj 10 minut.
- Podawaj kotlety polane sosem, posypane posiekaną natką pietruszki i plasterkami pieczarek.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe w sosie serowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również